5E Character Create Playlist
Page 1 of 2 12 Last
  1. #1

    4.1 Mask Reveal Broken

    Hi there - just upgraded to 4.1 and Reveal in Mask no longer seems to be working. There is a blue outline but the area is not visible to me or players. Please advise210514.png

  2. #2

    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Kitchener, Ontario, Canada
    Posts
    8
    We're seeing the same thing.

  3. #3
    Quote Originally Posted by Fionavar View Post
    Hi there - just upgraded to 4.1 and Reveal in Mask no longer seems to be working. There is a blue outline but the area is not visible to me or players. Please advise210514.png
    Facing the same issue. Been trying to figure it out for a while now. Help!

  4. #4
    Disregard - there is a new setting - at least to me - that if you do not have walls have to enable line of sight settings. Had to dig for it, but it's there.

  5. #5
    Can you explain this. What setting did you find and how did it fix the masking?

  6. #6
    I added ambient light to a map, then used the mask to hide the interior of the building - however, it doesn't work - the players can see ambient light inside, including the shadows Moonlight casts.

    ambientmask.png

  7. #7
    I had the same problem. I am not using walls. Under the Play tab of the map there are Actions. One of these is Enable / Disable Line-of-sight. Click to make sure it is black not greyed out. The Reveal Area should then work as before.

  8. #8
    I see this as well. Mask reveal does not work if Line-of-sight and Lighting are both disabled for the image. On the mask panel, revealing now leaves behind a blue square around the revealed area after selecting an area to reveal.

    After marking an area to reveal, enabling Line-of-sight or Lighting will make the masked area reveal.

  9. #9
    Quote Originally Posted by MMSoloman View Post
    Can you explain this. What setting did you find and how did it fix the masking?
    Hope this helps.

    Before: 210515.01a.png
    After: 210515.01b.png

  10. #10
    I think the recent patch (4.1.1.) has fixed this.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Fantasy Grounds Fridays Pre

Log in

Log in