Page 3 of 7 First 12345 ... Last
  1. #21
    Re-downloaded the installer
    Deleted the smiteworks folder
    Ran the installer
    The updater launches, i see a green bar and part of a blue bar with no text in the window, then crashes.

  2. #22
    Quote Originally Posted by PaganBlack View Post
    If it was just happening on mine, i might go that route but this is happening to a few people. Im having this happen in 2 different computers. One on my laptop and the other on my friends computer.
    mine wont install either, first time ever trying. Turned off all firewalls, just opens then closes straight away

  3. #23
    Apologies for the upheaval. We're trying to work out a few installer issues, and going through some challenges in getting some of the "prerequisite" steps cleaned up. I need our developer, Ryan, to reach out to ask for the details he needs; but he is on Central US time so off already. I've asked him to jump in this thread, and provide more detail on what he needs to resolve.

    Regards,
    JPG

  4. #24
    In the mean time, I've put the latest build of the installer at the original download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...WebInstall.exe

    And, I've put the previous working build of the installer at this download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...nstallPrev.exe


    When providing feedback on installation/updater issues; please clarify whether the issue you are having is with the installer (i.e. before the FG updater launches) or with the updater program itself. They are two completely different applications, so we need to make sure we're looking at the right one.

    Regards,
    JPG

  5. #25
    I ran into this today too. I think the problem is that the new installer isnt doing credential check first; it skipped that step entirely and the window showed "unknown" where my username should be.

    The previous installer worked ok for me.

  6. #26

    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    36
    Quote Originally Posted by Moon Wizard View Post
    In the mean time, I've put the latest build of the installer at the original download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...WebInstall.exe
    I having the same issue with this exe as before (same as others)

    Quote Originally Posted by Moon Wizard View Post
    And, I've put the previous working build of the installer at this download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...nstallPrev.exe
    After running this, and then running the FantasyGroundsUpdater.exe file from the Program Files folder I created, it seems to run fine (doesn't hang or crash and is installing now)

    Quote Originally Posted by Moon Wizard View Post
    When providing feedback on installation/updater issues; please clarify whether the issue you are having is with the installer (i.e. before the FG updater launches) or with the updater program itself. They are two completely different applications, so we need to make sure we're looking at the right one.
    Based on the above, the issue is with the FGUWebInstall.exe? (Even though it's the FantasyGroundsUpdater.exe that hangs/crashes)

    EDIT: Also possibly related is that the Updater (currently running) says V4.0.0 at the top right. Before (when it was hanging/crashing) it said v0.33
    Last edited by Brewin; February 12th, 2020 at 00:58.

  7. #27
    Quote Originally Posted by Brewin View Post
    EDIT: Also possibly related is that the Updater (currently running) says V4.0.0 at the top right. Before (when it was hanging/crashing) it said v0.33
    Also what I saw. Was 0.33, then when functional 4.0.0.

  8. #28
    Quote Originally Posted by Moon Wizard View Post
    In the mean time, I've put the latest build of the installer at the original download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...WebInstall.exe

    And, I've put the previous working build of the installer at this download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...nstallPrev.exe


    When providing feedback on installation/updater issues; please clarify whether the issue you are having is with the installer (i.e. before the FG updater launches) or with the updater program itself. They are two completely different applications, so we need to make sure we're looking at the right one.

    Regards,
    JPG
    Using FGWebInstallPrev.exe seems to have worked for me as well.

    For troubleshooting: The issue with the previous one was that it would freeze and crash when running FantasyGroundsUpdater.exe. It would crash after about 20-ish seconds. it also did NOT load any information in the popup window (the one that says "welcome to fantasy grounds"), and the whole update would run excessively laggy. Running the FGUWebInstall.exe seems to run without issues.

  9. #29
    I am also having the same issue. interestingly enough, if I am really quick, I can access the settings while it is loading and almost have enough time to paste my license key but have not been able to.
    The previous updater works fine.

  10. #30
    Quote Originally Posted by Moon Wizard View Post
    In the mean time, I've put the latest build of the installer at the original download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...WebInstall.exe

    And, I've put the previous working build of the installer at this download link.
    https://www.fantasygrounds.com/filel...nstallPrev.exe


    When providing feedback on installation/updater issues; please clarify whether the issue you are having is with the installer (i.e. before the FG updater launches) or with the updater program itself. They are two completely different applications, so we need to make sure we're looking at the right one.

    Regards,
    JPG
    yup, ran the prev installer and is able to update.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in