Page 1 of 4 123 ... Last
  1. #1

    Problem with formatting text

    Hi:

    Anyone know if there is a kind of problem with text formatting with CoC7 ruleset?

    CTRL+B does not work
    CTRL+I does not work
    CTRL+U DOES work

    Coc7 is based on CoreRPG, and with CoreRPG all formatting options work. The problem is with CoC7 only.

    CoreRPG bold font definition:

    <font name="reference-b">
    <fgffile name="graphics/fonts/bold-10.fgf" />
    <ttf file="graphics/fonts/Open_Sans/OpenSans-Bold.ttf" name="Open Sans Bold" size="14" />
    <color value="#000000" />
    </font>
    I cant see CoC7 bold font definition because Smite has decided to put all rulesets in the vault directory and now all are password protected, impeding us to create new extensions and content to improve the rulesets.

    Any ideas?

    Note: I've already deleted the full data directory (\AppData\Roaming\Fantasy Grounds) + update + clean creation of a new empty campaing.

  2. #2
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Newcastle, UK (for a bit)
    Posts
    24,621
    You can only format text in formatted text controls, not string controls. If you are editing a field (the record is unlocked) and you right-click in the field and you don't see the (Text) radial-menu icon then it's not a formatted text control. For example, the only field on the character sheet "Personal" tab that is a formatted text field is the "Personal Description" field, all the others on that tab are string field controls which don't have text formatting.
    FG Con 16 Fantasy Grounds Online RPG Convention - Friday April 24th to Sunday April 26th, 2020
    Register at www.fg-con.com for all the latest info.

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

  3. #3
    Quote Originally Posted by Trenloe View Post
    You can only format text in formatted text controls, not string controls. If you are editing a field (the record is unlocked) and you right-click in the field and you don't see the (Text) radial-menu icon then it's not a formatted text control. For example, the only field on the character sheet "Personal" tab that is a formatted text field is the "Personal Description" field, all the others on that tab are string field controls which don't have text formatting.
    I am trying to format text from Story, which works in CoreRPG, and it doesnt in CoC7 for me.

    screenshot.135.png

    I use the radial menu/bold and nothing happens, no bold text

    Additional information: speaking with friends, there are people that claims that work and other that it doesnt, quite strange
    Last edited by lozanoje; November 22nd, 2019 at 21:23.

  4. #4
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Newcastle, UK (for a bit)
    Posts
    24,621
    Thanks for providing a specific example of the issue. Hopefully one of the CoC devs will be along soon to review.
    FG Con 16 Fantasy Grounds Online RPG Convention - Friday April 24th to Sunday April 26th, 2020
    Register at www.fg-con.com for all the latest info.

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

  5. #5
    More information, this is the story part of the db.xml:

    <id-00001>
    <text type="formattedtext">
    <p><b>Trying</b> <i>text</i> <u>formatting</u></p>
    <p></p>
    </text>
    </id-00001>
    And the results:

    screenshot.136.png

    Only underline works.

    Just for the record: I've deleted the DATA directory (AppData\Roaming\Fantasy Grounds) for testing purposes, then updated FG and created a new empty campaign.
    Last edited by lozanoje; November 22nd, 2019 at 22:00.

  6. #6
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    19,540
    Blog Entries
    1
    Here is a screenshot of me testing just now.



    I used keyboard shortcuts for all - ctrl+2, ctrl+3, ctrl+4, ctrl+5, ctrl+6, ctrl+1, ctrl+b, ctrl+i

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

  7. #7
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    19,540
    Blog Entries
    1
    Can you do
    /console
    in chat, move it aside and then
    /reload
    in chat
    Do you get any error or warning messages in the console?

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

  8. #8
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Newcastle, UK (for a bit)
    Posts
    24,621
    Quote Originally Posted by damned View Post
    Here is a screenshot of me testing just now.

    I used keyboard shortcuts for all - ctrl+2, ctrl+3, ctrl+4, ctrl+5, ctrl+6, ctrl+1, ctrl+b, ctrl+i
    Doesn't work for me. I notice you have v3.3.8a, whereas I have v3.3.8. Are you in test or live?

    EDIT: Actually "test" shows v3.3.8 too and the same problem exists.
    Last edited by Trenloe; November 23rd, 2019 at 02:10.
    FG Con 16 Fantasy Grounds Online RPG Convention - Friday April 24th to Sunday April 26th, 2020
    Register at www.fg-con.com for all the latest info.

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

  9. #9
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    19,540
    Blog Entries
    1
    I removed my dev instance and used the updater vaulted pak file



    Anything else that you can think might be causing this?

    coc-ft-updater.jpg

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

  10. #10
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Newcastle, UK (for a bit)
    Posts
    24,621
    Quote Originally Posted by damned View Post
    Anything else that you can think might be causing this?
    Do you have FGU installed on that PC?

    I have it installed on mine which has the issue.

    Doing some testing on my VM...
    FG Con 16 Fantasy Grounds Online RPG Convention - Friday April 24th to Sunday April 26th, 2020
    Register at www.fg-con.com for all the latest info.

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in