Page 1 of 9 123 ... Last
  1. #1

    Error when starting/joining a campaign

    Hello,

    Every time I try to create a campaign or join a ongoing campaign, I get the following error:

    [28/10/2019 23:58:57] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 11:59:02 PM] [NOTICE] Requesting cloud server.
    [10/28/2019 11:59:10 PM] [NOTICE] Connected to game server.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Launcher scene exiting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Tabletop scene starting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [<color="red">ERROR</color>] ONLOAD: System.DllNotFoundException: lua5.1
    at (wrapper managed-to-native) KeraLua51.NativeMethods.luaL_newstate()
    at KeraLua51.Lua..ctor (System.Boolean openLibs) [0x00011] in <595b221f9364440cb20517b083d57c98>:0
    at FNJOHKBIFMM.DODBBOBAHPM () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.FMHLDHBFAGD () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.EEHJFMCHJMJ () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at FG.FGDesktop.CHHLBFGLIBL () [0x00027] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Tabletop scene exiting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [<color="red">ERROR</color>] Lost connection to game server instance. Please return to launcher, and start game again.

  2. #2
    Which ruleset?
    aka Laendra

    Discord: Laendra#9660
    Ultimate license (FGC/FGU)
    Current Timezone : Central (CDT) (GMT -5)
    Playtime: Prefer 8pm Central, or later
    Playing: Looking For Group (5e purchased/homebrew)
    DCI: 3317036507
    Organized Play: 2369539

  3. #3

  4. #4
    I am having the same problem with the 5e rule set. I’ve tried every combination of server type and sever list and still run into trouble.

  5. #5
    Did either of you get errors during your update? I just created a new Private, Local 5E campaign just fine...are you using Public, Cloud, etc.?
    aka Laendra

    Discord: Laendra#9660
    Ultimate license (FGC/FGU)
    Current Timezone : Central (CDT) (GMT -5)
    Playtime: Prefer 8pm Central, or later
    Playing: Looking For Group (5e purchased/homebrew)
    DCI: 3317036507
    Organized Play: 2369539

  6. #6
    JohnD's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Winnipeg Canada
    Posts
    4,471
    Blog Entries
    1
    I just tried to start a new 2e campaign. Had the following and back to the launcher:

    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (arial-bold-8) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (arial-regular-8) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (arial-regular-9) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (arial-regular-10) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (arial-bold-12) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (regular8) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (regular8-white) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (regular9) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (regular10) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (regular11) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (bold8) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (bold8-white) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (bold9) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (bold10) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:04 PM] [WARNING] font: Could not find TTF tag for asset (bold11) in ruleset (2E) (graphics/graphics_fonts_adnd.xml)
    [10/28/2019 10:17:06 PM] [<color="red">ERROR</color>] Error loading ruleset XML file (2E) (graphics/graphics_buttons.xml): An XML comment cannot contain '--', and '-' cannot be the last character. Line 119, position 22.
    [10/28/2019 10:17:15 PM] [NOTICE] Tabletop scene exiting.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [2019-10-28 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Object (customdie) deleted without cleaning up attached Lua object.
    [10/28/2019 10:17:15 PM] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 10:17:15 PM] [<color="red">ERROR</color>] Lost connection to game server instance. Please return to launcher, and start game again.
    DMing since 1979. Ultimate License holder.

    Currently GMing:
    * Yggsburgh and Castle Zagyg - Castles and Crusades Greyhawk (Mon/Fri - on hiatus)
    * Temple of Elemental Evil - Castles and Crusades Greyhawk (Thursday - on hiatus)
    * 2e Greyhawk (Wednesday)

    Thanks for 7+ years of gaming via FG my friends (2e / 3.5e / Rolemaster Classic / Castles & Crusades / Pathfinder / Savage Worlds / 5e).

    There/Their/They're are all different words and do not mean the same thing.

  7. #7
    JohnD, that looks ruleset specific. I would say 2e is less than fully supported at the moment.

  8. #8
    Quote Originally Posted by montez View Post
    Hello,

    Every time I try to create a campaign or join a ongoing campaign, I get the following error:

    [28/10/2019 23:58:57] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 11:59:02 PM] [NOTICE] Requesting cloud server.
    [10/28/2019 11:59:10 PM] [NOTICE] Connected to game server.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Launcher scene exiting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Tabletop scene starting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [<color="red">ERROR</color>] ONLOAD: System.DllNotFoundException: lua5.1
    at (wrapper managed-to-native) KeraLua51.NativeMethods.luaL_newstate()
    at KeraLua51.Lua..ctor (System.Boolean openLibs) [0x00011] in <595b221f9364440cb20517b083d57c98>:0
    at FNJOHKBIFMM.DODBBOBAHPM () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.FMHLDHBFAGD () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.EEHJFMCHJMJ () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at FG.FGDesktop.CHHLBFGLIBL () [0x00027] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Tabletop scene exiting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 11:59:11 PM] [<color="red">ERROR</color>] Lost connection to game server instance. Please return to launcher, and start game again.
    I get the same. Cloud and local. I deleted the 5e ruleset and updated, still no worky. I'm running windows 7.

    [10/28/2019 8:21:08 PM] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 8:24:25 PM] [NOTICE] Requesting cloud server.
    [10/28/2019 8:24:32 PM] [NOTICE] Connected to game server.
    [10/28/2019 8:24:32 PM] [NOTICE] Launcher scene exiting.
    [10/28/2019 8:24:33 PM] [NOTICE] Tabletop scene starting.
    [10/28/2019 8:24:33 PM] [<color="red">ERROR</color>] ONLOAD: System.DllNotFoundException: lua5.1
    at (wrapper managed-to-native) KeraLua51.NativeMethods.luaL_newstate()
    at KeraLua51.Lua..ctor (System.Boolean openLibs) [0x00011] in <595b221f9364440cb20517b083d57c98>:0
    at FNJOHKBIFMM.DODBBOBAHPM () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.FMHLDHBFAGD () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.EEHJFMCHJMJ () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at FG.FGDesktop.CHHLBFGLIBL () [0x00027] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    [10/28/2019 8:24:33 PM] [NOTICE] Tabletop scene exiting.
    [10/28/2019 8:24:33 PM] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 8:24:33 PM] [<color="red">ERROR</color>] Lost connection to game server instance. Please return to launcher, and start game again.


    Edit- just uninstalled and reinstalled. Same result
    Last edited by Dtoad; October 29th, 2019 at 06:10.

  9. #9
    I have not been able to get a game up yet either. I am o a Mac running Widows 10 via Parallels. I am trying to run a brand new 5E test campaign. I had to restart my initial update several times. I am trying to make a new 5E campaign with a Local and Private Server. I get the following error message:

    [10/28/2019 10:37:16 PM] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 10:38:18 PM] [NOTICE] Spawning private server.
    [10/28/2019 10:38:18 PM] [NOTICE] Connected to game server.
    [10/28/2019 10:38:18 PM] [NOTICE] Launcher scene exiting.
    [10/28/2019 10:38:19 PM] [NOTICE] Tabletop scene starting.
    [10/28/2019 10:38:19 PM] [<color="red">ERROR</color>] ONLOAD: System.DllNotFoundException: lua5.1
    at (wrapper managed-to-native) KeraLua51.NativeMethods.luaL_newstate()
    at KeraLua51.Lua..ctor (System.Boolean openLibs) [0x00011] in <595b221f9364440cb20517b083d57c98>:0
    at FNJOHKBIFMM.DODBBOBAHPM () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.FMHLDHBFAGD () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at ODMDOPBNBGF.EEHJFMCHJMJ () [0x00000] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    at FG.FGDesktop.CHHLBFGLIBL () [0x00027] in <a9c42264e27c4ed2acd02df850efda7f>:0
    [10/28/2019 10:38:19 PM] [NOTICE] Tabletop scene exiting.
    [10/28/2019 10:38:19 PM] [NOTICE] Launcher scene starting.
    [10/28/2019 10:38:19 PM] [<color="red">ERROR</color>] Lost connection to game server instance. Please return to launcher, and start game again.
    Ultimate License Holder
    Preferred Game: D&D5E, Basic D&D
    Timezone: Normally US Central Time and often times others...
    OS: MacBook Pro running PureVPN with dedicated IP

  10. #10
    dulux-oz's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    4,033
    Blog Entries
    14
    Nor me:

    After creating a brand new CoreRPG Campaign, and exiting completely out of FGU, then starting up the Launcher, I now cannot load my Campaign. This is a Local, Private Campaign. It simply comes up "Starting Private Server" with a Cancel Button, and does northing else. Similarly iof I try to staet the 5E Demo Campaign - both Private-Local and Cloud-Public (and the other two combinations.

    Inital Notes

    The Initial Installer installed the Updater without issue.

    The Updater did not "auto launch" when the Installer had finished its run. I had to go and double-click on the Updater exe manually.

    The Updater updated itself properly. However, once it finished this task it did not go on to the remaining 23 tasks it said it had to do. Again, I had to go in an manually double-click on the "new" Updater exe.

    The Launcher works well, except that it picked up my Internal VirtualBox Hosting IP (never used for gaming, sometimes used for testing), not my Real Internal IP - and there appears to be no way to manually enter my real Internal IP Address.

    Other than thast, it looks and works very good - so far

    Hope this all helps

    Cheers
    Dulux-Oz

    √(-1) 2^3 Σ Π
    ...And it was Delicious!


    Alpha-Geek
    ICT Professional
    GMing Since 1982
    NSW, Australia, UTC +10
    LinkedIn Profile: www.linkedin.com/in/mjblack

    Read my FG Blog here.

    Watch our games on Twitch: www.twitch.tv/dulux_oz

    Support Ongoing Video, Ruleset & Extension Development: via PayPal (Send To: [email protected])

    YouTube Channel/Tutorial Playlists: www.youtube.com/c/duluxoz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in