1. #1

    Module Went MISSING! (SWADE) - base.xml error

    Hello,

    I run 3 Savage Worlds Adventure Edition games, after a botched update (China internet and Anti-Virus interference) my SWADE Module went missing.

    First I get an error that reads: Unable to load ruleset file (base.xml)

    Then I receive an error stack that reads:
    Ruleset Error: desktop: Could not find hot key title font ()
    Ruleset Error: desktop: Could not find hot key label font ()
    Ruleset Error: mouse: Could not find drag font (draglabel)
    Ruleset Error: desktop: Could not find tooltip font ()
    Ruleset Error: radial: Could not find hub icon (menuhub)
    Ruleset Error: radial: Could not find back icon (menuback)
    Ruleset Error: desktop: Could not find die modifier font (diemod)
    Ruleset Error: desktop: Could not find die sum font (diemod)
    Ruleset Error: desktop: Could not find die result font (dieresult)
    Ruleset Error: desktop: Could not find poll empty icon ()
    Ruleset Error: desktop: Could not find poll positive icon ()
    Ruleset Error: imagecontrol: Could not find distance font (modcollectorlabel)
    Runtime Notice: Returning to launcher

    Basically stating that none of the assets for my campaign are present.

    I looked to create a new campaign only to find that I no longer had either Savage Worlds module installed. I have since been able to get SW Deluxe to show, but it renders the same error message.

    What am I to do? Nuke the programme and reinstall?
    Alternatively, should I delete the modules in my data folder and then run an update to refresh them?
    Last edited by Vali; October 11th, 2019 at 20:19. Reason: Further questions

  2. #2
    I just saw that a new version (5.1) of Savage Worlds just dropped for FG. Could this have something to do with my current predicament?

  3. #3
    possibly got corrupted during update process, find the SWADE file in the vault and delete it, then run update.
    Paul Grosse
    PCGen BoD
    PR Silverback

  4. #4
    FIXED IT!

    If anyone else encounters this issue, all you need to do is go into your

    Fantasy Grounds Data>Rulesets>

    After that, find the SWD.pak file and remove/delete it. (In my case I moved it to another directory, just in case)

    Once the file is deleted, run an update to give the programme an opportunity to download the .pak file again.

    After that, you will be able open/create campaigns up again.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in