Page 1 of 4 123 ... Last
  1. #1
    Zacchaeus's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    10,707

    How to make a Token Module

    Since the subject of where/when/how to store/present/keep tokens comes up fairly frequently here's a short video on how to create your own token module.
    If there is something that you would like to see in Fantasy Grounds that isn't currently part of the software or if there is something you think would improve a ruleset then add your idea to the wish list http://fg2app.idea.informer.com/

  2. #2
    JohnD's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Winnipeg Canada
    Posts
    4,397
    Blog Entries
    1
    Thank you.
    DMing since 1979. Ultimate License holder.

    Currently GMing:
    * Yggsburgh and Castle Zagyg - Castles and Crusades Greyhawk (Mon/Fri - on hiatus)
    * Temple of Elemental Evil - Castles and Crusades Greyhawk (Thursday - on hiatus)
    * 2e Greyhawk (Wednesday)

    Thanks for 7+ years of gaming via FG my friends (2e / 3.5e / Rolemaster Classic / Castles & Crusades / Pathfinder / Savage Worlds / 5e).

    There/Their/They're are all different words and do not mean the same thing.

  3. #3
    I would also recommend that you compress your images before zipping them into the module. I use tiny png (https://tinypng.com/) to do that. I usually save around 75% on pngs and 25-50% on jpgs compared to what comes out of Photoshop or dungeon painter studio and the quality doesn't suffer. That makes the files that much smaller for transfer over the internet and in memory.

  4. #4
    Thanks, Zacchaeus for putting this up!

  5. #5
    This is actually helpful, I'll have to build token sets now

  6. #6
    JohnD's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Winnipeg Canada
    Posts
    4,397
    Blog Entries
    1
    Question.

    I have all these tokens that are just sitting in my /Tokens/Host folder that have been assigned to NPCs throughout multiple modules and even for some ongoing NPCs in my actual campaign.

    If I put the tokens in the module, I no longer need them in /Tokens/Host, so I remove them.

    Does this "break" all the NPCs across multiple campaigns and modules that have already had those tokens assigned to them in that those NPCs will show up with blank/no tokem when I go to use them (meaning of course I will have to update all NPCs in the various campaign folders, as well as numerous NPCs in a multitude of modules)?

    Thanks.
    DMing since 1979. Ultimate License holder.

    Currently GMing:
    * Yggsburgh and Castle Zagyg - Castles and Crusades Greyhawk (Mon/Fri - on hiatus)
    * Temple of Elemental Evil - Castles and Crusades Greyhawk (Thursday - on hiatus)
    * 2e Greyhawk (Wednesday)

    Thanks for 7+ years of gaming via FG my friends (2e / 3.5e / Rolemaster Classic / Castles & Crusades / Pathfinder / Savage Worlds / 5e).

    There/Their/They're are all different words and do not mean the same thing.

  7. #7
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Denver, Colorado, USA (for a bit)
    Posts
    23,051
    Quote Originally Posted by JohnD View Post
    Does this "break" all the NPCs across multiple campaigns and modules that have already had those tokens assigned to them in that those NPCs will show up with blank/no tokem when I go to use them (meaning of course I will have to update all NPCs in the various campaign folders, as well as numerous NPCs in a multitude of modules)?
    Yes. The NPCs will have letter tokens auto assigned as the original tokens assigned will no longer be available.


    FG Product Development status: Pathfinder Playtest Ruleset and add-ons: In development. Pathfinder Bestiary, Pathfinder Bestiary 2, Pathfinder Bestiary 3 (in store).

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

  8. #8
    Yes, it will break the links. If you change the path (including placing them in a module), it breaks the reference. (similar to URLs)

    Regards,
    JPG

  9. #9
    JohnD's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Winnipeg Canada
    Posts
    4,397
    Blog Entries
    1
    Well that sucks. Good to know though... glad I asked. Thanks for the answers.
    DMing since 1979. Ultimate License holder.

    Currently GMing:
    * Yggsburgh and Castle Zagyg - Castles and Crusades Greyhawk (Mon/Fri - on hiatus)
    * Temple of Elemental Evil - Castles and Crusades Greyhawk (Thursday - on hiatus)
    * 2e Greyhawk (Wednesday)

    Thanks for 7+ years of gaming via FG my friends (2e / 3.5e / Rolemaster Classic / Castles & Crusades / Pathfinder / Savage Worlds / 5e).

    There/Their/They're are all different words and do not mean the same thing.

  10. #10

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Isanti, MN
    Posts
    2,750
    When I'm making modules, I put the tokens I need for the NPCs in a "tokens" folder within the campaign I'm using for the module. When exported to a module, the tokens needed / used will be placed within the module so links do not break. This way, when I close the module, the tokens automatically go away as well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in