Back our Kickstarter Campaign going on Now
  1. #1

    Party connection continues to drop under 10 minutes

    Greetings, all wise FA Mages. I have this dilemma where I host a game, and my party joins no problem save for waiting for it to load. Yet under 10 minutes into actually playing in the program, it boots everyone but me. Even with no modules loaded at start, and just sitting idle, it always happens. I tired a dummy pc on the same computer hosting the game to see if it would boot me as well, but low and behold, me and my other were still there though everyone else was scattered to the four winds of doom. Please, help would be appreciated in saving my adventuring party. They don't deserve this just yet. Very much appreciated for any info that can be given.

    1. 192.168.1.6
    2. 50.39
    3. Wired
    4. Adapter is Private
    5. AV is Avast Free, no firewall and I've turned off the real time scanning. Windows defender has a firewall inbound/outbound rules to allow all connections on TCP 1802
    6. 1 <1 ms <1 ms <1 ms Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
    2 3 ms 3 ms 2 ms 50-39-96-1.bvtn.or.frontiernet.net [50.39.96.1]
    3 3 ms 3 ms 2 ms 74.40.70.45
    4 7 ms 6 ms 6 ms ae2---0.cor01.bvtn.or.frontiernet.net [74.40.1.217]
    5 7 ms 6 ms 7 ms ae4---0.cor01.sttl.wa.frontiernet.net [74.40.1.221]
    6 6 ms 9 ms 6 ms ae0---0.cbr01.sttl.wa.frontiernet.net [74.40.5.122]
    7 7 ms 7 ms 7 ms static-74-43-96-187.fnd.frontiernet.net [74.43.96.187]
    8 7 ms 8 ms 7 ms 108.170.245.97
    9 7 ms 7 ms 7 ms 108.170.231.19
    10 6 ms 6 ms 6 ms google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8]
    7. See attachment
    Attachments Pending Approval Attachments Pending Approval
    Last edited by Gervasius; April 23rd, 2019 at 06:26.

  2. #2
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    18,366
    Blog Entries
    1
    Hey Gervasius - welcome.

    This is almost definitely some sort of TCP flood protection or some other similar security setting on your Router.

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

  3. #3
    Thanks for the tip, damned. Strangely enough, that didn't apper to be the problem when me and a more tech savvy associate looked into mt router settings. However, we got it fixed by updating the allowed bandwidth, I belive.

    If anyone is having this similar problem, I can get you more detailed steps to solve this riddle if asked.

    Thanks again, and have an awesome adventure if a day.

  4. #4
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    18,366
    Blog Entries
    1
    Well done!

  5. #5
    Thank you. Most of the work was my awesome associate. Just heard about the Unity announcement, though. Super excited for that if it's true.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in