PDA

View Full Version : Mutant Year Zero Dice Mechanic



ianmward
February 10th, 2016, 07:42
Hi guys,

I have thrown together an extension to handle the whacky Mutant Year Zero dice.
I have created new custom dice for each of the 3 coloured d6s so that you can drag them onto a CoreRPG dice field to build a pool and roll them. The extension also evaluates the results.

Please post any problems or suggestions here...


28623

13002

Updated 24/08/2019 - Forcibly removes d2 and d3 custom dice to avoid issues with the custom dice being moved around the radial menu.

ianmward
February 10th, 2016, 08:25
Next step is to create a character sheet:
13007
And drag in the dice:
13008
You can then create pools for tests like shooting the Scrap Gun by creating a new attribute in the _Pools area and dragging in the skill, attribute and gear dice from the rest of the sheet:
13009
Then you can roll the pool by double clicking:
13010

chillybilly
February 10th, 2016, 14:08
This is pretty incredible and pretty much a tutorial for how to set up any custom dice. Thanks!

My only complaint is that I must spread around some reputation before giving it to ianmward.

Trenloe
February 10th, 2016, 19:18
Next step is to create a character sheet:
Great work Ian.

Can you provide an export of a character sheet XML? This will mean GMs can use this as a template for new PCs.

Info on CoreRPG template character sheets here: https://www.fantasygrounds.com/forums/showthread.php?23138-Share-Game-System-Character-Sheets

ianmward
February 11th, 2016, 06:47
The character sheet is pretty basic at the moment, probably needs a bit more love, but yeah, I'll see what I can do.

ianmward
February 13th, 2016, 08:35
After seeing another of Trenloe's fantastic posts, I have changed the names of the custom dice so that you can create dice pools on the chat line using /die
e.g.
/die 3d61+2d62+3d63 Shoot gun

the Yellow die has changed from d6y to d61
the Green die has changed from d6g to d62
the Black die has changed from d6b to d63

13021

Enjoy...

13022

ImaTarget
February 13th, 2016, 18:09
Very very cool! Thank you for all your hard work!

ianmward
February 15th, 2016, 13:50
I just spotted a bug! Rereading the rules I now see that the green skill dice should not have a special symbol on the 1. I'll fix it and post an update.

Sorry for the slip...

damned
February 20th, 2016, 14:34
Ive added a couple of graphical updates to the extension. Hopefully they suit the theme of your game!

ianmward
February 22nd, 2016, 08:50
v0.0.4 Fixed Green 1 to show the number 1 instead of the biohazard symbol.

13113

ugotcrippled
February 24th, 2016, 07:30
Are you running a game online? Would it be possible to join? Ever since I got my hands on the book and got a couple of my friends to play, ive been hooked. Though for once I would like to play as a character and not the gm. Would it be possible to join if you are running a session?

ianmward
February 25th, 2016, 08:32
This is a good one guys...

v0.0.5
Added Damned's graphics
Added '/push' chat command to Push rolls
Added d66 custom dice
Added d666 custom dice

13147

When used, the /push command will re-roll and non-special dice and display the whole pool again.
You can only push once for a given test, so further attempts are ignored.

The d66 and d666 custom dice can be dragged from the radial menu or rolled using the /die command and roll 2 or 3 d6 and treat them as 10s and units (11-66) or 100s, 10s and units (111-666).

I recommend each player type /push into the chat window and drag it to a spare hotkey slot for easy access.

ianmward
February 25th, 2016, 12:12
Are you running a game online? Would it be possible to join? Ever since I got my hands on the book and got a couple of my friends to play, ive been hooked. Though for once I would like to play as a character and not the gm. Would it be possible to join if you are running a session?

Sorry, I am not running a game. I'm just helping out because I thought it looked interesting.
If I run one, I'll post.

Good luck in finding one.

BOOT KNIFE
August 19th, 2017, 15:42
Is this compatible with MoreCore?

Wookiee420
August 19th, 2017, 16:04
Is this compatible with MoreCore?

not as written, but if you understand XML then you can unpack the files, go into the definition.xml and under the existing <ruleset> line and this <ruleset>MoreCore</ruleset>

BOOT KNIFE
August 19th, 2017, 17:16
Right. I know about adding ruleset names in the xml file but I was more thinking of the dice mechanics. I don't know exactly what MoreCore does differently than CoreRPG but there has to be a fundamental difference in the rulesets and how they're programmed. Thanks Wookie420.

Wookiee420
August 19th, 2017, 17:23
Nah, no difference in this regard...it will work perfectly

BOOT KNIFE
August 19th, 2017, 18:23
Thanks Wookie420

Wookiee420
August 20th, 2017, 05:09
@BOOT KNIFE, if you need players I would love to join!

BOOT KNIFE
August 20th, 2017, 14:57
I've got no plans to run a game right now. Actually I'm playing in someone elses game now. Sorry Wookie420.

neuralnoise
February 14th, 2018, 13:32
Here you can find the modification and the character sheet for Forbidden Lands (next Fria Ligan rpg) of the ianmward extension : https://www.dropbox.com/s/1y1e7dsvfsdqmme/Forbidden%20Lands%20-%20Extension%20and%20Charsheet.zip?dl=0

ianmward
February 15th, 2018, 07:18
Great addition! Thanks for sharing!

You might want tolook at my generic dice pool extension too, it complements well.

39288-MoreCore-and-Marvel-Heroic-RPG-(I-need-tips) (http://www.fantasygrounds.com/forums/showthread.php?39288-MoreCore-and-Marvel-Heroic-RPG-(I-need-tips)&p=348364&viewfull=1#post348364)

I’ll repost it in this forum...

neuralnoise
February 15th, 2018, 08:58
Damn, that's perfect. Thx a lot.

neuralnoise
February 15th, 2018, 11:45
I add your DicePool extension in the Forbidden Lands extension ;)

VenomousFiligree
June 17th, 2019, 15:28
This is a good one guys...

v0.0.5
Added Damned's graphics
Added '/push' chat command to Push rolls
Added d66 custom dice
Added d666 custom dice

13147

When used, the /push command will re-roll and non-special dice and display the whole pool again.
You can only push once for a given test, so further attempts are ignored.

The d66 and d666 custom dice can be dragged from the radial menu or rolled using the /die command and roll 2 or 3 d6 and treat them as 10s and units (11-66) or 100s, 10s and units (111-666).

I recommend each player type /push into the chat window and drag it to a spare hotkey slot for easy access.

Is this extension still working? I can't seem to get any custom dice?

Trenloe
June 17th, 2019, 16:11
Is this extension still working? I can't seem to get any custom dice?
As mentioned by Ian - they're custom dice, accessible via the radial menu. Right-click on the d6 on the desktop, and select the "Custom Dice" (top-left) radial menu. This is the standard FG approach for custom dice (https://www.fantasygrounds.com/wiki/index.php/Dice).

VenomousFiligree
June 17th, 2019, 16:25
Thanks!

Miko_Chan
August 21st, 2019, 13:28
I know this might be a bit of a thread necro, but I've been having problems getting the skill dice to work correctly. When I click it, instead of the expected behavior it just goes back to the d6 regular menu.

damned
August 21st, 2019, 14:08
right click?

Miko_Chan
August 21st, 2019, 14:20
I did, still goes back to the original d6 menu.
I have literally tried everything in the radial menu and can't get it to work and don't know why. The Base Die and Gear Die work JUST FINE. But the skill die is infuriating me o.o

even the d66 and d666 work, but not the skill die.

neuralnoise
August 21st, 2019, 14:26
Maybe screen scale?

Miko_Chan
August 21st, 2019, 14:36
what is screen scale?

neuralnoise
August 21st, 2019, 14:46
I was thinking about the rapport between screen resolution and scale of the FG window.

Miko_Chan
August 21st, 2019, 14:49
ah due to issues I can only use a monitor at 1360 x 768

ianmward
August 21st, 2019, 14:59
I think it might be to do with the positioning of the custom dice in the radial menu. The skill die may be being positioned in the place reserved for the “back” option in the radial menu.

I haven’t tried using this for years, so I am not sure, but that is what it sounds like to me.

The resolution would to add a dummy die before the skill die or something similar, to move it past the “back” position.

Miko_Chan
August 21st, 2019, 15:02
any idea how I would do that? I'm very in the dark here. (sorry, I'm the kind of person who is still learning fantasy grounds and can't program a DVD player's clock to save my life.)

I know you gotta turn an ext into a zip, and that's how you get to the inner files, and then you turn those files in txt, but I'm afraid to do anything in there.

neuralnoise
August 21st, 2019, 15:05
I had this problem, but I cant remember if it's with my myz or fbl extension.

Please, just let me the time to check.

Miko_Chan
August 21st, 2019, 15:34
sure thing! My actual game doesn't start until next sunday :P I just like to get ahead of tech issues.

neuralnoise
August 21st, 2019, 21:14
I have no problem with the radial menu : https://imgur.com/xp0muAu

I upload my latest version of the extension. Maybe a bad upload last time?

See in first post.

Miko_Chan
August 22nd, 2019, 01:39
Well this is what MY radial looks like 28588

and this is after downloading the extension again a few minutes ago and creating a new CoreRPG campaign with it

ianmward
August 23rd, 2019, 10:50
There are 2 additional custom dice icons, at 12o’clock and 1 o’clock. These are pushing the myz dice around and putting the skill die where the back arrow should be.

Do you have any other extensions loaded that could be adding the other icons?

Miko_Chan
August 23rd, 2019, 13:23
There are 2 additional custom dice icons, at 12o’clock and 1 o’clock. These are pushing the myz dice around and putting the skill die where the back arrow should be.

Do you have any other extensions loaded that could be adding the other icons?

No. But I do update fantasy grounds religiously??

damned
August 23rd, 2019, 13:27
can you post a screenshot of your chat window showing corerpg and extensions?

Miko_Chan
August 23rd, 2019, 13:36
can you post a screenshot of your chat window showing corerpg and extensions?

Sure, one moment

Miko_Chan
August 23rd, 2019, 13:49
28611
Mutant Dice Mechanic Extenstion

28612
Mutant Year Zero Extension

damned
August 23rd, 2019, 14:37
I think the issue is CoreRPG 3.3.8 has added d2 and d3 to the d6 custom dice menu.
The extension will need to be updated.

Miko_Chan
August 23rd, 2019, 17:26
I have no idea how to even look where to do that. I know about turning an extension into a zip and then opening each thing with a notepad++ but I have no idea where I'm looking or what I'm looking for.

ianmward
August 24th, 2019, 09:41
Updated first post with version 0.0.6 which forcibly removes the d2 and d3 custom dice, fixing the issue discovered by Miko_Chan

Gromril
December 26th, 2019, 23:42
Hi, I need to change the push mechanic for the talent "true grit" in forbidden lands: I need to create a new push command for dwarf without the limit to 1 single push. Please, what file should I have to modify?
I suppose managing_action_dice.lua, but I'm not able to understand well the script, because I'm not very good in programming (I'm new to FG), please, can you tell me where is the counter which stops the push button?
Sorry for the bother
thanks in advance

EDIT: solved, thank you anyway